RO tehnologija

Šta je reverzna osmoza?

Iako reverzna osmoza (RO) izgleda kao komplikovan sistem filtriranja vode, ona je u principu jednostavan proces. RO nije novi metod u postupku prečišćavanja vode. Od kasnih 50-ih godina XX veka, postupkom RO, pod visokim pritiskom (pomoću pumpe) slana ili morska voda pretvara se u vodu za piće. Danas, RO je najbolji i najpogodniji način za filtriranje vode. Ova napredna tehnologija danas je dostupna svima i koristi se za filtriranje vode u domovima i kancelarijama, doprinoseći zdravom načinu života.

Kako RO funkcioniše?

Reverzna osmoza koristi polupropusnu membranu koja omogućava da samo molekuli čiste vode prođu kroz nju, odbacujući sve zagađivače koji su preveliki da prođu kroz njene sitne pore. Najmanja poznata bakterija je veličine 0,2 mikrona, najmanji virus 0,002 mikrona, a otvor na polupropusnoj membrani veličine je 0,0005 mikrona. Iz ovog poređenja jasno je da ni virusi ni bakterije ne mogu proći kroz otvor na membrani. Kada voda zajedno sa nečistoćama dođe na osmotsku membranu, njen tok se razdvaja u dva dela: probojni koji prolazi kroz otvore membrane i predstavlja prečišćenu vodu i koncentrisani koji zajedno sa zadržanim nečistoćama, odlazi u odvod u obliku tehničke otpadne vode.

Otkrijte čistu, svežu i zdravu Nobel vodu korišćenjem Nobel RO-sistema. Naši saradnici će Vas savetovati koje je pravo rešenje za Vaše domaćinstvo ili Vaš posao, preporučujući Vam Nobel RO-sistem koji će rešiti sve probleme kvaliteta vode, koju svakodnevno pijete i koristite u pripremi hrane ili one koju koristite u poslu kojim se bavite.

Ispust

Ispust kojim voda zajedno sa nećistoćama odlazi u kanalizaciju ...

RO tehnologija

Voda iz česme dolazeća

Prednosti čiste vode iz rezervoara

Bakterije, virusi, pesticidi, ugljovodonik, radioaktivni zagađivači, mutna voda, koloidne materije, hlor, deterdženti, industrijski otpad, azbest, natrijum, kalcijum, magnezijum, kadmijum, sulfati, pirogen

  • Poboljšava ukus, miris i izgled vode.
  • Izuzetno visoka efikasnost prečišćavanja vode. Uklanja sve naznačene zagađivače i više od toga.
  • Ne troši struju
  • Lak za upotrebu
  • Ne zadržava nečistoću, već je izbacuje u kanalizaciju.
  • Lak za održavanje.
  • Znatno jeftiniji način dobijanja čiste i zdrave vode u poređenju sa kupovinom flaširane vode.
 
Kursna lista
Najnovije vesti
Kontaktirajte nas

Nobnek

Prve Pruge 1D, 11080, Zemun

Tel/fax:
011-20-16-449
011-20-16-410
011-20-16-401

Email: prodaja@nobel.rs

Tehnička pitanja: servis@nobel.rs

Pošaljite nam pitanje
 
 
okvir