N O B E L

Voda kakva treba da bude!

5 dobrih razloga da pijete namagnetisanu vodu

5 dobrih razloga da pijete namagnetisanu vodu

Da li ste ikada čuli rečenicu "voda pamti" ?

Voda je paramagnetik - ona zadržava magnetni naboj nakon što je izložimo magnetnom polju. Upravo zato što voda zadržava magnetni naboj, magnetna voda može imati veoma pozitivne efekte po ljudski organizam.

Kada vodu propustimo kroz magnetno polje, njeni molekuli se grupišu u manje skupine molekula koji mogi lakše da prođu kroz ćelijsku membranu i tako u potpunosti hidriraju ćeliju. Magnetna voda potpunije hidrira ćelije i time ih podmlađuje.

magnetna voda paramagnetik slika
 

 


Grupa inženjera je 1950-ih otkrila da  namagnetisana voda stvara značajno manje kamenca prilikom zagrevanja. Nedavno je otkriveno da  se korišćenjem magnetisane vode za bazene može smanjiti upotreba hlora za oko 30%.

Nažalost imamo tu nesreću da osnovni, najbitniji element života - vodu ne dobijamo sa planinskih izvora, već sa slavine, zagađenu, "obogaćenu" hemikalijama koje je čine dovoljno ispravnom za piće. U prirodnom okruženju na vodu koja izvire iz dubine zemlje, deluje magnetno polje Zemlje, Međutim taj prirodni magnetizam se gubi kada se voda doprema kroz sistem gradskog vodovoda, te zato što se udarom o zidove cevi gube elektroni.

magnetna voda pro100healthy koju bi vodu pre pili

Takva voda ne može biti kvalitetna, a rešenje za vodu koja revitalizuje telo, hidrira ga u potpunosti, pročišćava svaku našu ćeliju, leži u aparatima za prečišćavanje vode koji magnetišu vodu.

Voda je univerzalni rastvarač i pročišćivač. Obogaćena magnetnim poljem doneće Vam bezbroj blagodeti. Magnetna voda je mekša, ima imanji površinski napon, ima u sebi više hidroksilnih jona te se formiraju alkalni molekuli, čime se smanjuje kiselost organizma.

magnetna voda pro100

Konzumiranjem magnetne vode možete imati samo koristi, a nikako štete. Magnetna voda nema nuspojava i kontraefekata.


Razlog #1 - Magnetna voda podiže energiju i imunitet organizma
 

Namagnetisana voda dokazano:

Posle težih prećežanih bolesti se preporučuje konzumiranje magnetne vode kako bi se organozam brže povratio u svoje zdravo i normalno stanje.

5 razloga da pijete magnetnu vodu

Magnetna voda takođe ima dokazane efekte kod:

  • Pomaže kod zarastanja rana  i opekotina.
  • Podiže energetsko stanje organizma,
  • kontroliše bakterije
  • i stimuliše rad mozga.
  • Ima terapeutsko dejstvo 


Razlog #2 - Zdravlje kardiovaskularnog sistema
 

magnetna voda kao lek za srce i kardiovaskularni sistem

Ako uzmemo u obzir da magnetna voda smanjuje kamenac i naslage u cevima, dokazano je da isto može da uradi i za naše krvne sudove. Naime magnetna voda smanjuje stvaranje naslaga u krvnim sudovima. Za bolje rezultate zdravlja kardiovaskulanog sistema preporuka je nošenje magneta na telu, kako bi se i krv ponašala kao paramagnetik (85% krvi čini voda).
 

Razlog #3 - Usporeno starenje i smanjen umor

usporeno starenje i smanjen umor magnetna voda

Zbog svog svojstva da je ćelija lakše aposorbuje, magnetna voda je veoma efikasna kod usporavanja starenja. Organizam koji na pravi način asporbuje i koristi vodu, sporije stari i propada. Anti age efekti magnetne vode mogu imati veoma pozitivan uticaj na zdravlje organizma čoveka.


Razlog #4 - Ubrzava se metabolizam
 

Magnetna voda ima i sledeće pozitivne efekte na organizam: 

  • smanjuje toksične naslage u vezivnom tkivu.
  • Konzumiranje magnetne vode stimuliše peristaltiku sistema za varenje.
  • Olakšava pražnjenje creva.

Magnetna voda se preporučuje osoboma koje imaju višak kilograma, jer ubrzava metabolizam i može donekle da pomogne pri sagorevanju masnog tkiva, naravno uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost.


Razlog #5 - Zdravlje urinarog trakta
 

magnetna voda kao lek za kamen u bubregu

Možda je ovo jedan on najbitnijih razloga za konzumiranje magnetne vode!

Studija koju su sproveli na urološkom odeljenju bolnice Tongji (Kina) dokazuje da se fosfatni bubrežni kamenci i kristali kalijuma brže i lakše ratsvaraju u magnetnoj vodi.

Magnetna voda razbija kamenje iz bubrega i žučne kese na manje čestice i sprečava dalje nastajanje istih.