N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Koji aparat za prečišćavanje vode kupiti?

Koji aparat za prečišćavanje vode kupiti?

Više ne postoji dilema da li nam zaista treba prečišćivač vode, već je bolje pitanje „koji aparat za prečišćavanje vode kupiti?“!

Pored cene postoji još veliki broj drugih karakteristika aparata koje su bitne prilikom odabira aparata za prečišćavanje vode:

  • učinak filtracije vode
  • i kakve se nečistoće uklanjaju,
  • da li uređaj ima kapacitet dezinfekcije vode dovoljan za jedno domaćinstvo, d
  • a li je komplikovan za upotrebu i održavanje?


Šta sve utiče na kvalitet pijaće vode?
 

  • Zagađena izvorišta,
  • zemlja koja upija pesticide,
  • stare azbestne cevi koje donose vodu do naših domova,
  • hlor,
  • arsen,
  • nitrat i druga jedinjenja

… sve to ostavlja trag u vodi koju pijemo.

Odavno je ona sa bojom, ukusom i mirisom pa treba samo naslutiti kakvu to štetu pravi u našem organizmu na duži rok.

Koji su najefikasniji uređaji za prečišćavanje vode? Koje su karakteristike poželjne? Kako prepoznati najbolji? Koji aparat da kupim?

Dileme su brojne, a dobar izbor donosi zdravi život, manje oboljevanja, jači imunitet i dugovečnost! Zato obavezno pročitajte naše predloge i kupite najbolji aparat za prečišćavanje vode.
 

Koji aparat za prečišćavanje vode kupiti i koji su najpopularniji aparati u 2021. godini u Srbiji - sadržaj
 

 

Kakav je učinak bokala za filtriranje vode?


Najjeftiniji i najmanje praktičan uređaj za prečišćavanje vode jeste bokal za filtraciju. Ima ograničen vek upotrebe i prečišćava oko 2l vode odjednom. To nije dovoljno ni za piće četvoročlane porodice, a da ne govorimo o potrebi za čistom vodom sa kojom se kuva ili pripremaju napici.

Bokal se mora redovno čistiti, a postavlja se pitanje da li to svi rade pravilno, koliki je efekat prečišćavanja vode kada aparat oslabi? Sve su to dileme koje mogu ugroziti zdravlje. Mnogi pomisle da je ovo dosta dobra alternativa, ali zapravo čini samo mali deo prečišćene vode koja je potrebna jednoj odrasloj osobi.

Zaključak: Iako bokal za dezinfekciju vode primamljivo izgleda zbog cene koja je oko 2.000 dinara, učinak nije onakav kao kada vodu mehanički prečisti uređaj sa više filtera i većim kapacitetom. Ako se pitate koji aparat za prečišćavanje vode kupiti bolje je da odaberete snažniji model.
 

Aparati za tretiranje kamenca u pijaćoj vodi


Na tržištu postoje uređaji koji su jeftiniji, koštaju od oko 20.000 dinara pa do 150.000+ RSD i služe za rastvaranje kamenca, njegovo uklanjanje iz vode, a da pri tome ona zadrži organska i hemijska svojstva.

  • Ipak, naša voda sadrži i druge nečistoće pa je ovo dobar sistem koji može da zaštiti uređaje (bojlere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova), ali nije dovoljno efikasan da od vode lošeg kvaliteta napravi planinski čistu.
  • Svakako je poželjno imati uređaj koji odstranjuje kamenac, ali to nije dovoljno dobro rešenje kada je u pitanju potreba za čistom pijaćom vodom. Ona mora biti temeljnije filtrirana da bi bila potpuno ispravna za upotrebu.

Zaključak: Superkvalitetni modeli kao na primer Denver omekšivač vode su krucijalni ukoliko želite da imate vodu koja je stvarno lišena kamenca. Za 20.000 RSD uz inferiorne modele taj stepen filtracije jednostavno nećete dobiti.
 

Aparat za prečišćavanje vode Stella sa magnetajzerom


Ako je petostepeni sistem prečišćavanja vode dobar, onda je čišćenje vode uz: 

  • 3 pred-filtera,
  • glavni filter u vidu reverzno-osmotske membrane,
  • završni filter
  • i magnetajzer

....čine ovakav aparat najsavršenijim sistemom za stvaranje zdrave pijaće vode.

Ovi filteri čiste: 

  • predfilter čisti krupne čestice nečistoće,
  • glavni čisti sitne čestice nečistoća,
  • viruse, bakterije i patogene mikroorganizme,
  • a završni obogaćuje vodu kalcijumom i magnezijumom.
  • Magnetajzer magnetnim poljem uređuje klastere vode za prijatnije ispijanje i lakše punjenje naših ćelija u organizmu.

Maksimalna zapremina je 120 L, a cena je povoljnija i košta 20.000 manje od sličnih, skupih varijanti. Treba izdvojiti oko 60.000 dinara za ovakav uređaj za dezinfekciju vode koji će doneti uštedu od 200€ do 400€ na godišnjem nivou. Jela i napici će biti ukusniji, voda prijatnija za piće i najpre će biti izvor života i zdravlja u svakoj kapi.

izgled stella aparata
Na slici: Stella aparat

 

Zaključak: Ovo je najefikasniji uređaj za filtraciju vode na tržištu, jeftiniji od konkurencije. Može da očisti hlor, hlorna jedinjenja, pesticide i 99.9% virusa i bakterija i vodu čini prijatnom za upotrebu.

Montira se ispod sudopere i poseduje sopstvenu slavinu.

Za više informacija o ovom proizvodu možete pratiti direktno link ekskluzivnog distributera za Republiku Srbiju: https://www.nobel.rs/proizvod.php?ida=75
 

Edelwasser iz Zepter linije


Ovo je aparat za prečišćavanje vode koji treba razmotriti pri kupovini. Ima petostepeni sistem filtracije i ne koristi električnu energiju u radu. Elegantnog je dizajna pa može stajati i na vidnom mestu, neće odudarati od enterijera i biće lep dodatak bilo u domaćinstvu bilo u javnim objektima.

zepter edelweis aparat

Dnevni kapacitet je maksimalnih 112 l i to u optimalnim uslovima rada, a za funkcionisanje mu treba samo pritisak vode.

Zaključak: Model koji filtracijom obezbeđuje čistu vodu, uz cenu od oko 80.000 RSD.

Za više informacija pogledajte sledeći link: https://www.zepter.rs/category/preciscena-voda/products/preciscivac-vode-edel-wasser-crni-pwc-670
 

Zdrava voda i kada niste kod kuće – Columbia aparat za prečišćavanje vode sa magnetajzerom


Ovaj uređaj nije vezan za postojeću slavinu, elegantan je, greje i hladi vodu pa je idealan za: 

  • kancelarije,
  • radionice,
  • škole,
  • ambulante,
  • čekaonice…

U gornjoj polovini koja stoji na radnoj površini se nalaze rezervoari, oko 1,4 L za vruću vodu i 3 litra za hladnu vodu. Donja polovina je rezervisana za srce aparata, filtere, pumpu i kompresor za hlađenje. Funkcioniše na istom principu kao Stella aparat za čišćenje vode pa je vrhunska filtracija vode zagarantovana.

izgled columbia aparata
Na slici: Columbia aparat

 

Uređajem se lako rukuje, a dnevni kapacitet je takođe oko 120 L što je više nego dovoljno za dnevne potrebe velikog broja ljudi.

Zaključak: Kolumbija prečišćivač vode ima dodatne mogućnosti, elegantan dizajn i jednostavno rukovanje zbog čega je idealan za tretiranje vode i kada niste u svom domu. Košta oko 100.000 dinara, ali za poslovna objekte to nije veliko izdvajanje s’ obzirom da je omogućeno da se koristi kristalno čista voda, topla i hladna u svakom trenutku svakog dana.

Za više informacija možete pogledati sajt distributera za Republiku Srbiju: https://www.nobel.rs/proizvod.php?ida=77
 

Zdravlje nema alternativu


Kada je u pitanju zdravlje - ne postoji alternativa. Odaberite prečišćivač vode koji čisti i preko 99% nečistoća, obogaćuje vodu važnim nutritijentima i stara se da svaka ćelija prihvati optimalnu količinu.

Zapamtite ove 3 bitne stvari prilikom izbora aparata:

  1. Da bi aparat za filtraciju vode bio kvalitetan treba da ima više nivoa kojima uklanja i mikronska zagađenja.
  2. Nije važno da li je reč o bunarskoj, izvorskoj vodi ili gradskom vodovodu filteri su snažni i upijaju sve nečistoće koji ugrožavaju zdravlje.
  3. Unos čiste vode donosi vidljive promene u organizmu, koža je čistija, kosa i nokti jači, manje je problema sa varenjem, a to su samo trenutne promene. Dugoročno je efekat još i bolji.


Kakav prečišćivač vode vi želite za sebe i svoje najmilije? Pišite nam u komentarima, želimo da čujemo i vaše utiske!